Jenama Pakaian Tempatan Terbaik Malaysia Yang Anda Perlu Cuba

top local clothing brand malaysia
Kelas Marketing
pada
07/03/2022

Jenama tempatan terutamanya industri fesyen semakin meningkat di Malaysia. Usahawan fesyen menunjukkan kemahiran mereka untuk mencipta budaya dan trend tempatan dalam kalangan remaja untuk membawa identiti dan kreativiti mereka yang tersendiri. Syarikat baharu tempatan ini menghasilkan pakaian berkualiti tinggi yang mengikut piawaian antarabangsa. Sebagai rakyat Malaysia, kita seharusnya menyokong dan berbangga dengan jenama tempatan kita supaya mereka boleh dikenali di peringkat antarabangsa. Berikut ialah jenama tempatan teratas yang boleh anda cuba dan rasai kualitinya. #supportlocalbrand

91 Apparels

91 apparels brand

Nineteeone Apparels atau lebih dikenali sebagai Nineteeone ialah jenama Malaysia yang sedang berkembang pesat yang memfokuskan pada pakaian sukan, pakaian sukan dan peralatan sukan. Kami berusaha untuk membawa trend fesyen terbaik dan terkini ke depan pintu pelanggan kami.

Memfokuskan pada pakaian sukan dan pakaian harian, Ninety One menawarkan pelbagai jenis reka bentuk yang eksklusif namun minimalis. Jika anda seorang peminat fesyen atau kecergasan, mempunyai salah satu peralatan kami dalam almari pakaian anda adalah satu kemestian.

Jenama gaya hidup Malaysia yang memfokuskan kepada pemupukan nilai terbaik dalam gaya fesyen seseorang. Menawarkan Jaket, Hoodies, Sweater, Sweatpants dan banyak lagi.

Website: nineteeone.com | FB: 91 Apparels | IG: 91apparels | TikTok: 91apparels

Susano Apparel

susano apparel brand

Susano Holdings Sdn Bhd mula menjual pakaian besbol kanak-kanak pada 2016. Kami mengimport jersi tersebut dari luar Malaysia untuk memastikan kualiti terbaik yang pelanggan kami akan dapat. Selepas beberapa ketika, mereka beralih ke pasaran dewasa untuk menyelaraskan visi syarikat mereka iaitu untuk menjadi pakaian jalanan nombor satu di Malaysia. Kemudian, mereka mula membesar. Ibu pejabat mereka berpusat di Bangi Sentral. Mereka mempunyai kumpulan komuniti yang besar di Facebook yang mereka berkomunikasi dengan pelanggan mereka tentang reka bentuk seterusnya dan perkara yang boleh mereka perbaiki.

Website: susanoapparel.com | FB: Susano Apparel | IG: susanoapparel

Lilit

Lilit adalah mengenai penyelesaian fesyen sederhana untuk wanita. Lilit berusaha untuk memenuhi keperluan semua #lilitwomen dengan penggunaan fabrik berkualiti yang bernafas untuk mengekalkan keselesaan sambil kelihatan bergaya! Terdapat pelbagai pakaian dengan pelbagai gaya yang fleksibel untuk dicampur dan dipadankan antara pakaian yang membolehkan pilihan penggayaan yang tidak berkesudahan.

Website: lilitstore.com | FB: LILIT WOMEN | IG: lilit_women

ARTE

arte brand

Arte terkenal dengan rekaan unik jersi mereka. Mereka mendapat reka bentuk yang sangat unik dan kombinasi warna yang boleh anda pilih. Kebiasaannya, mereka hanya mengambil pre-order sahaja tetapi beberapa item adalah ready stock tetapi terhad kepada beberapa saiz dan kuantiti. Daripada jersi, mereka membangunkan reka bentuk kepada lanyard, hoodie dan membuat versi Muslimah. Kualiti kain itu sendiri sangat berbaloi dengan harga.

Arte juga sesuai untuk pakaian keluarga, Batch, Kumpulan atau Kelab. Cuba Arte hari ini!

Website: www.arte.com.my | FB: Aer'te Clothing | IG: aerte_co

Pestle & Mortar Clothing

pestle mortar clothing brand

Ditubuhkan pada tahun 2010, Pakaian Pestle & Mortar bukan sahaja tentang apa yang anda pakai, tetapi juga unjuran gaya hidup peribadi, budaya dan tanah air kita. Mereka direka terutamanya berdasarkan perkara yang kita lihat biasa membesar di Asia Tenggara.

Website: pestlemortarclothing.com | FB: Pestle Mortar Clothing | IG: pestlemortarclothing

Asly

asly brand

Asly ialah perkataan yang berasal daripada Perkataan Malaysia; Asli yang bermaksud Asli; mentah; Tulen; yang menggambarkan gaya kita sendiri dan juga perkataan untuk menggalakkan orang ramai menjadi diri mereka dalam bentuk yang paling murni. Cahaya Berwarna-warni, Bersemangat, Gelap, Nyaman ialah mood/emosi manusia yang dipintas dalam kemeja-T bersaiz besar tandatangan Asly dalam erti kata yang minimum dan metafora sambil tidak melupakan kualiti dan keselesaan memakai Aslys'.

Asly diasaskan oleh Yaya Zahir pada tahun 2018. Asly ialah jenama fesyen tempatan yang menghasilkan gasing bersaiz besar yang didatangkan dalam pelbagai warna, dihiasi dengan logo mereka.

Website: aslyofficial.com | FB: ASLY | IG: asly.official

IdoTshirt

idotshirt brand

IdoTshirt terdiri daripada pasukan pereka yang sentiasa meneroka perairan baharu dan menyempurnakan kraf tersebut dengan teliti. Di mana seni bertemu dengan fesyen.

IdoTshirt mencipta platform untuk semua orang mengalami pengalaman permainan pertama kali di mana pelanggan boleh menjalani pengalaman membeli-belah yang menyeronokkan dan unik di mana mereka boleh menyesuaikan reka letak baju-T mereka dengan keistimewaan memilih reka bentuk dan identiti yang mewakili personaliti mereka.

Website: idotshirt.com | FB: IDOTSHIRT | IG: i.do.tshirt

Dribblack

dribblack brand

Ditubuhkan pada 2013, DRIBBLACK™ menghubungkan seni dan fesyen bersama-sama

FB: Dribblack | IG: dribblack

Zush

zush brand

Zush akan membawa era baharu produk berasaskan sublimasi dan pakaian/aksesori gaya hidup aktif ke peringkat seterusnya

Website: zush.com.my | FB: Zush | IG: zush.sport


Jika anda mahu
menyokong jenama tempatan
0
Suggest Local Clothing Brand x
sila berikan komen nama jenama mereka diruangan komen untuk kami letakkan dalam artikel kami. #wesupportlocal
Categories:
5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
menu-circle